Historie

De historie van de Winandus Kunst & Antiekmarkt

De Winandus Kunst & Antiekmarkt werd met initiatief van Buurtvereniging Catsop voor het eerst gehouden in 2003. Het idee vanuit het bestuur van de buurtvereniging werd voorgesteld in 2002 waarnaar al snel een werkgroep werd gevormd: ‘Commissie Winandus Kunst & Antiekmarkt’. In eerste instantie was de markt bedoeld als een eenmalige activiteit maar door de succesformule is de Winandus Kunst & Antiekmarkt gegroeid tot een terugkerend evenement.

Na de start in 2003 volde in 2004 weer een markt. Maar mede door de grootte van het evenement en de organisatie daaromheen is besloten de markt iedere twee jaar te organiseren. En dus kwam er in 2006 pas een nieuwe editie. Dat jaar werd voor het eerst een thema aan de Winandus Kunst & Antiekmarkt gegeven: Fotografie. In samenwerking met Fotokring Stein werd de markt op de tweede zondag van september een succes. De toevoeging van een thema beviel goed en dus kregen de opvolgende edities ook ieder een thema.

In 2008 was er een samenwerkingsverband met expressiegroep ‘De Ruif’. Deze creatieve groep liet presenteerde diversen kunstvormen en demonstreerde deze op diversen plaatsen op het parcour.

2010 stond in het teken van ‘Bodypainting’ en werd aangevuld met ‘Living Statues’. De kunst en antiekmarkt twee jaar later, in 2012, had het thema ‘Straattheater’.

Daaropvolgend, in 2014, kijken we terug naar de editie met het thema ‘Muziek’. Muziekschool Artamuse en topacts zoals gitarist Lollo Meier, accordeonduo Mantice, Flamencosa en de N’awlins Brassband zetten de markt wederom op de kaart.

Het thema voor de Winandus Kunst & Antiekmarkt 2016 is bepaald. Deze editie staat in het teken van het bourgondische Limburg. We hopen jullie dan te zien!