Winandus Markt Catsop 2018

Geheel vernieuwd maar met dezelfde authentieke sfeer: neem deel aan één van de creatieve workshops!

Op 9 september 2018 is het sfeervolle Catsop tussen 10.00 en 17.00 uur het decor voor de vernieuwde editie van de Winandus Markt Catsop. Na 8 succesvolle edities als Winandus Kunst & Antiekmarkt Catsop gaat de markt van 2018 verder met een nieuw creatief concept onder de naam Winandus Markt Catsop. Als bezoeker struin je langs stands met kunst in alle vormen, bekijk je demonstraties van kunstenaars en kun je zelfs meedoen aan creatieve workshops!  

De markt met de ‘Place du Tetre’ uitstraling speelt zich af rondom het plein Op de Dries, de Daalstraat en de sfeervolle binnenplaatsen van de boerderijen. Op het Catsopse parcours zijn er stands met de inmiddels bekende kwaliteit en diversiteit aan kunst. Ook zullen enkele kunstenaars hun werkwijze demonstreren. Daarnaast zijn er vier creatieve workshops waar elke bezoeker aan kan deelnemen. Of je nu 14 of 94 bent, een chique dame of een stoere heer, groot of klein, er zit zeker een workshop bij die jou aanspreekt! Klim in de pen en leer hoe handlettering werkt, maak een ring van echt zilver, leer hoe je een cajon bespeelt (slagwerkinstrument) of doe mee aan de stoere Urban Art workshop. Verder wordt de kunstmarkt opgeluisterd door diverse ensembles, bands en muzikaal spektakel. Even uitrusten van wat er allemaal te zien en te doen is? Op de weide bij ijsboerderij Maas is er een keur aan lekkere hapjes en drankjes. 


Workshops

Neem deel aan één van de workshops tussen 12.00 en 16.00 uur!

Workshop Urban Art – Studio Kriss Krass

In de workshop Urban Art, gegeven door Roy Wagemans van Studio Kriss Krass, maak je een echt kunstwerk met behulp van sjablonen, spuitbussen rollers en verf! Met een dosis humor en creativiteit en in een groep van maximaal acht personen per workshopronde komt een gezamenlijke creatie tot stand.

www.studiokrisskrass.com

 

Workshop Handlettering – Mousie

Tijdens de workshop Handlettering maak je met behulp van sjablonen in handletterstijl een quote op een zwart geverfde MDF-plaat. Heb je de handlettertechniek al onder de knie? Geen probleem, maak dan jouw eigen ontwerp!

www.mousie.nl

 

Workshop Cajon – Artpoint

In de workshop Cajon word jij klaargestoomd tot beginnend Cajonplayer! Met maximaal 10 deelnemers per workshopronde leert de workshopleider jou binnen 20 minuten jou de muzikale beginselen van dit slagwerkinstrument.

www.facebook.com/artpoint.nederland

 

Workshop Goudsmeden – JSB Design

Tijdens de workshop Goudsmeden maak je zelf een zilveren ring! Edelsmid Jan Sjoerd van den Berg leert jou de smeedtechnieken waarmee je je eigen handgemaakte ring smeed.

http://jsb-design.nl


Muziek

Leticia y su Rumbadama – Latin en salsa

Leticia is al meer dan 30 jaar thuis in de latin- en salsamuziek en treedt op in Nederland maar ook ver daarbuiten. Daarnaast heeft ze haar eigen salsa-band: Leticia y su Rumbadama en richtte zij de latin afdeling op, op de Muziekschool Amsterdam. Met deze swingende muziek is een echte sfeermaker, voetjes van de vloer!  

Leticia y su Rumbadama is om 15.30 tot 17.30 uur te zien en te horen op het hoofdpodium (bij Ijsboerderij Maas).

Artamuse – diverse ensembles

Muziekschool Artamuse is de muziekschool van de Westelijke Mijnstreek en ook deze keer zijn zij erbij! Met diverse ensembles bestaande uit zowel leerlingen als muziekdocenten performen ze op verschillende plekken op het parcours. 

  • Acoustic Project – akoestisch ensemble - pop en rock covers: Acoustic Project bestaat uit 5 muzikanten waaronder Artamuse-docenten Ruud Smeets (piano) en Reinder Eggen ( viool/altviool)  en spelen jazz, bossa nova, Franse chansons en popsongs.
  • Xander Mertens – Keyboard: Xander Mertens speelt keyboard en is twee maal optreden op het parcours.
  • Junior Strings – vioolensemble: De Junior Strings is een vioolensemble bestaat uit de kleinste violisten die al op jonge leeftijd samen muziek maken! 
  • Young Celtic Strings – jong vioolensemble - pop, Iers-Keltisch, filmmuziek: The Celtic Strings is een vioolensemble onder leiding van Artamuse docent en componist Reinder Eggen bestaande uit jonge violisten. Met hun hippe poprepertoire en typisch Iers-Keltische sound weten ze het publiek te boeien.   

    De ensembles van Artamuse zijn te zien en te horen op diverse plekken op het parcours. 

South East Bigband

Deze enthousiaste club muzikanten uit Noord-Brabant staan onder leiding van Nick Caris en entertaint het publiek met oudere stijl bigband-swing, met onder andere nummers van Count Basie, Ella Fitzgerald en Gregory Porter. Solisten wisselen elkaar af met verrassende improvisaties en zangeres Merel Brusselers zorgt met haar stem voor de echte bigband feeling.

South East Bigband is van 13.00 tot 15.00 uur te zien en te horen op het hoofdpodium (bij Ijsboerderij Maas).

Redbeans Streetband

De Redbeans Streetband is, zoals de naam verklapt, een straatorkest met een bezetting zoals die in de stad New Orleans, Louisiana, veel voorkomt. De band bestaat uit basdrum, kleine trom, sousafoon, sax, klarinet, trombone en trompet soms aangevuld met banjo. 

De Redbean Streetband treedt op tussen het publiek of op de hoek van de straat met swingende ongedwongen klanken.