Winandus Markt Catsop: de 10e editie is op zondag 11 september 2022

(Deze pagina bevat nog het oude programma wegens afgelasting door Covid-19 in 2020. Het programma zal in de loop van dit voorjaar aangepast worden.

Op de 2e zondag van september 2022 is het sfeervolle Catsop tussen 10.00 en 17.00 uur het decor voor de 10e editie van de Winandus Markt Catsop. Na 9 succesvolle edities als Winandus Kunst & Antiekmarkt Catsop ging  de markt van 2018 verder met een nieuw creatief concept onder de naam Winandus Markt Catsop. Als bezoeker struin je langs stands met kunst in alle vormen, bekijk je demonstraties van kunstenaars en kun je zelfs meedoen aan creatieve workshops!  

De markt met de ‘Place du Tetre’ uitstraling speelt zich af rondom het plein Op de Dries, de Daalstraat en de sfeervolle binnenplaatsen van de boerderijen. Op het Catsopse parcours zijn er stands met de inmiddels bekende kwaliteit en diversiteit aan kunst. Ook zullen enkele kunstenaars hun werkwijze demonstreren.

Muziek

Artamuse – diverse ensembles

Muziekschool Artamuse is de muziekschool van de Westelijke Mijnstreek en ook deze keer zijn zij erbij! Met diverse ensembles bestaande uit zowel leerlingen als muziekdocenten performen ze op verschillende plekken op het parcours. 

  • Acoustic Project – akoestisch ensemble - pop en rock covers: Acoustic Project bestaat uit 5 muzikanten waaronder Artamuse-docenten Ruud Smeets (piano) en Reinder Eggen ( viool/altviool)  en spelen jazz, bossa nova, Franse chansons en popsongs.
  • Xander Mertens – Keyboard: Xander Mertens speelt keyboard en is twee maal optreden op het parcours.
  • Junior Strings – vioolensemble: De Junior Strings is een vioolensemble bestaat uit de kleinste violisten die al op jonge leeftijd samen muziek maken! 
  • Young Celtic Strings – jong vioolensemble - pop, Iers-Keltisch, filmmuziek: The Celtic Strings is een vioolensemble onder leiding van Artamuse docent en componist Reinder Eggen bestaande uit jonge violisten. Met hun hippe poprepertoire en typisch Iers-Keltische sound weten ze het publiek te boeien.   

    De ensembles van Artamuse zijn te zien en te horen op diverse plekken op het parcours. 

South East Bigband

Deze enthousiaste club muzikanten uit Noord-Brabant staan onder leiding van Nick Caris en entertaint het publiek met oudere stijl bigband-swing, met onder andere nummers van Count Basie, Ella Fitzgerald en Gregory Porter. Solisten wisselen elkaar af met verrassende improvisaties en zangeres Merel Brusselers zorgt met haar stem voor de echte bigband feeling.

South East Bigband is van 13.00 tot 15.00 uur te zien en te horen op het hoofdpodium (bij Ijsboerderij Maas).

Redbeans Streetband

De Redbeans Streetband is, zoals de naam verklapt, een straatorkest met een bezetting zoals die in de stad New Orleans, Louisiana, veel voorkomt. De band bestaat uit basdrum, kleine trom, sousafoon, sax, klarinet, trombone en trompet soms aangevuld met banjo. 

De Redbean Streetband treedt op tussen het publiek of op de hoek van de straat met swingende ongedwongen klanken.