Van Winandus Kunst-en antiekmarkt naar Winandus Markt Catsop


De Winandus Kunst & Antiekmarkt werd met initiatief van Buurtvereniging Catsop voor het eerst gehouden in 2003. Het idee vanuit het bestuur van de buurtvereniging werd voorgesteld in 2002 waarna al snel een werkgroep werd gevormd: ‘Commissie Winandus Kunst & Antiekmarkt’. In eerste instantie was de markt bedoeld als een eenmalige activiteit, maar door de succesformule is de Winandus Kunst & Antiekmarkt  tot een terugkerend evenement geworden.

Na de start in 2003 volgde in 2004 weer een markt. Maar mede door de grootte van het evenement en de organisatie daaromheen werd besloten de markt iedere twee jaar te organiseren. En dus kwam er in 2006 pas een nieuwe editie. Dat jaar werd voor het eerst een thema aan de Winandus Kunst & Antiekmarkt gegeven: Fotografie. In samenwerking met Fotokring Stein werd de markt op de tweede zondag van september een succes. De toevoeging van een thema beviel goed en dus kregen de opvolgende edities ook ieder een thema.

In 2008 was er een samenwerkingsverband met expressiegroep ‘De Ruif’. Leden van deze creatieve groep presenteerden hun werken en toonden demonstraties op diverse plaatsen op het parcours.

2010 stond in het teken van ‘Bodypainting’ en werd aangevuld met ‘Living Statues’. De kunst en antiekmarkt twee jaar later, in 2012, had het thema ‘Straattheater’

Daaropvolgend, in 2014, kijken we terug naar de editie met het thema ‘Muziek’. Muziekschool Artamuse en topacts zoals gitarist Lollo Meier, accordeonduo Mantice, Fla mencosa en de N’awlins Brassband zetten de markt wederom op de kaart. 

De Winandus Kunst & Antiek markt in 2016 stond in het teken van het 'Bourgondische Limburg'. 

In 2018 Is de naam veranderd in WINANDUS MARKT CATSOP en is het accent meer gelegd op Kunst

De 10e editie in 2020 moest helaas wegens corona uitgesteld worden.

In 2022 was er dan de 10e editie en was het  PLEINTJE HET CENTRUM van de Markt met muziek en een hapje en een drankje 
E-mailen
Instagram