PROGRAMMA

Winandus Markt Catsop: de 11e editie is op zondag 8 september 2024

Op de 2e zondag van september 2024 is het sfeervolle Catsop tussen 10.00 en 17.00 uur het decor voor de 11e editie van de Winandus Markt Catsop.

De markt met de ‘Place du Tetre’ uitstraling speelt zich af rondom het plein Op de Dries, de Daalstraat en de sfeervolle binnenplaatsen van de boerderijen. Op het Catsopse parcours zijn er stands met de inmiddels bekende kwaliteit en diversiteit aan kunst. Ook zullen enkele kunstenaars hun werkwijze demonstreren.

ONS PROGRAMMA: kijk geregeld op onze site voor de meest actuele informatie

Kunst: Ons evenement heeft niet voor niets KUNST ALS HOOFDTHEMA. Als bezoeker struin je langs stands met kunst in alle vormen.                 


Muziek hoort erbij en maakt de 8e september tot een topdag voor onze bezoekers. 

Muziek De Winanduswerkgroep is er weer in geslaagd een gevarieerd aanbod aan muziek te arrangeren. De namen en hun bekendheid staan garant voor een sfeervolle dag op de Winandusmarkt Catsop 2024. Een Disjocky opent met gevarieerde muziek en zorgt tussen de optredens voor sfeer en gezelligheid. Dit was het programma van 2022

  • Fanfare De Maasgalm: onze eigen fanfare uit Elsloo opent ons muziekprogramma om 11.00 uur. Herbeleef het frühschoppen, maar dan in een modern jasje: een mix van moderne arrangementen en schlagers.
  • Reinder Eggen Reinder Eggen is naast een creatieve leraar aan de basisschool een ervaren violist met een bewezen geschiedenis van werken in de recreatieve voorzieningen en dienstensector. Bekwaam in improvisatie, creativiteit, muziekuitvoering, hedendaagse muziek en creatieve probleemoplossing. Sterke kunst- en ontwerpprofessional met een Bachelorgraad gericht op Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) Optreden: 13.00-14.00 uur; 14.45-15.30 uur.
  • Red Beans StreetbandDe Redbeans Streetband is, zoals de naam verklapt, een straatorkest met een bezetting zoals die in de stad New Orleans Louisiana veel voorkomt. De band bestaat uit basdrum, kleine trom, sousafoon, sax, klarinet, trombone en trompet soms aangevuld met banjo. De Red Beans Streetband treedt op tussen het publiek of op de hoek van de straat met swingende ongedwongen klanken.                Optreden: 14.00-14.45 uur
  • Happy and the two tones  : Nostalgische en swingende evergreens vanaf de jaren 30 tot nu. Van Marilyn Monroe en Marlene Dietrich tot Caro Emerald. Hou je van retro en vintage? Met meerstemmige zang, piano en contrabas tref je de juiste toon. Een passende presentatie in aankleding maakt uw event af. Laat je meevoeren naar tijden van nostalgie en swing met een knipoog naar het nu!                                              Optreden 15.30-16.15 uur; 17.00-17.45 uur
  • Steirische Harmonika Freunde: Deze groep uit Urmond en heeft intussen haar faam en naam bevestigd door het uitbrengen van een aantal cd's. Verdere uitleg over hun repertoire en soort muziek is overbodig: Oostenrijkse, Zuid-Duitse muziek zorgen voor een specifieke sfeer. Optreden: 16.45-17.00 uur en zij sluiten de deze mooie dag in Catsop af: Vanaf 17.45 uur

Wij vergeten het inwendige van de mens natuurlijk niet: op een binnenplaats een knusse hoek met baristokoffie en vlaai en op het sfeervolle pleintje een lekker drankje, een puntje pizza, spek met ei. 

 

 
E-mailen
Instagram